2014年6月22日日曜日

Buttermilk Blueberry Pancakes



                                               今日はなかなか誰も起きてこない・・・。
        そんな時間のある朝はCIA(Culinary Institute of America)のマガジンで見た
                 美味しそうなパンケーキを思い出して。

 
 
北米に来てからバターミルク以外ではパンケーキを作らなくなってしまいました。
このフワフワな食感は朝からちょっとだけ幸せな気分にしてくれるような・・・・。
 
 
 
 
秘密はバターミルクとブルーベリーエキスたっぷりのメープルシロップ。
ひと手間掛かるけど美味しさも倍増です。
 
 
 
 
Everybody is too far gone in sleep to awake on Sunday.
So I took a CIA magazine out from the pantry and decided to make buttermilk pancakes.
After I came to North America, I always make pancakes with buttermilk.
I can't think of making pancakes without it.
It's so fluffy even it gets cold.
That makes me feel happy.
 
The secret ingredient for this pancake is a blueberry syrup.
I mixed with maple syrup with lemony blueberry juice reduction.
It takes time more than usual but it's worth it.
 

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