2014年6月3日火曜日

Buttermilk Bulueberry Muffin


   Buttermilk Blueberry Muffin






 ここ数日カナダでも暑い日が続いていますが、カナダではいまフルーツが旬を迎えています。
野菜にしても果物にしても年中手に入るので旬というものを忘れがちですが、
今の時期のフルーツは甘いです。



朝食用に焼いたバターミルク入りの覚めてもやわらかいブルーベリーマフィン。
思いっきり北米レシピで、混ぜるだけなのに美味しいのはバターミルクのおかげ。
日本風の時間をかけて丁寧に作るスイーツも勿論美味しいけれど、北米式のマフィンも
少しの工夫で結構美味しくなったりします。



The wether in Toronto is quite hot these days but  all fruits and vegetables  are now  in season.
Being here, we tend to forget "SHUN",  but the taste of seasonal foods are so good.


I made buttermilk blueberry muffins for our breakfast.
I refer to a  North American receipe which is quite different from  the Japanese one.
The Japanese sweets are very tasty and delicate , though the method is little bit complicated.
If we are able to adjust the amounts of the ingredients(sugar), North American Sweets will  be very tasty.





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