2014年8月8日金曜日

Ding Tai Fung



                                       先週からお兄ちゃんのお稽古でマーカムに通っています。
        我が家からは1時間ほどの道のりですが、この辺りはチャイニーズが本当に多くて、
        そうなると必然的に中華料理のレベルも上がってきます。
        至るところが漢字表示で一瞬、ここはカナダ?と思ってしまうほど。


           
                   This is Ding Tai Fung in Markham.
               There is a same named  restaurant in Taiwan for Shanghai Style Dim Sum.
             It sounds exactly same but I can't find this restaurant on Ding Tai Fung's taiwanese website.
               The taste is unbeatably good though.
             
 
 
本店のHPにも支店として挙がっていないので、全く別物なのだけど
本店の味に全く負けてない、ディン・タイ・フォン。
 
 
 
 
90分の授業を終えて、お腹も空いたし放心状態のお兄ちゃん。


              店内もいつの頃かに改装されてとっても綺麗。
            厨房が見渡せるのも中華料理屋さんでは貴重かも。
            中華料理屋さんは接客もチャイニーズスタイルが多いけれどここは
            皆さん愛想も悪くなくて、好感が持てます。

                                          They're redecorated a few years ago, so clean and tidy.
                                    It's very rare that we can see the kitchen clearly in Chinese restaurant.
                                   And this is quite important.
                                  
席に案内されると中国語のメニュー(笑)。
            香港に住んでいたことがあるので、何となくメニューは理解できるし
               日本人だから漢字で何となく想像は出来ますね。

                                     The menu in Chinese. I've lived in Hong Kong before  so
                        I understand a little bit. Besides, Chinese charactor is accesible for Japanese.





 

      ここへ来たら絶対小龍包。 皮の薄さ、肉だねの味づけ、スープ、すべてがパーフェク       

                                        We gotta order soup dumplings. Everything is perfect.





                           蝦肉蒸餃

    蝦蒸餃子を想像していたのだけど、巨大蒸し餃子が。。

  こちらもジューシーで一口噛めばスープがたっぷり。

                                     This is a shrimp and pork steamed dumpling.
                                                           Very juicy and tasty.




           鉄鍋餃子

   こちらもかなり大きいけどやっぱり焼き餃子も外せない。
 

  手作りのモチモチッの皮がパリパリに焼かれています。

                                      This is a crispy dumpling. The outside is crispy and the inside
                                       is very juicy and meaty.
                                   


     芒果布丁


               
              
        最後にマンゴープリン。ちょっと見た目いわゆるマンゴープリンと違っていて
      杏仁豆腐にマンゴーソースがかかっている感じかな。あっさり目で食後にぴったり。


This is everyone's favorite mango pudding.
It looks different, looks like a almond jelly with fresh mango sauce.

 


           ここの担々麺、蝦仁炒飯も本当美味しいし、餡が挟んであるおやきの
       ようなデザートもお勧めですが親子3人だとこれだけでお腹いっぱい。また次回に。

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